Fastedag, ersätta mat med måltidsersättning?

Det har pratats mycket om att dricka nutrilett under fastedagarna. Jag kan förstå enkelheten med detta. Du behöver inte räkna kcal och de är färdigt att dricka. Jag tycker dock inte man ska ersätta mat med drycker och barer. Jag tycker att man ska få i sig riktig mat, få tugga och få i sig så mycket näring som möjligt. Många av Nutriletts pridukter  innehåller väldigt mycket socker.

Det har cirkulerats mycket i media om att Nutrilett och andra märken för matersättning innehåller mycket socker. Nutriletts svarar med att produkterna innehåller sockerarter av flera skäl. Dels för att ersättningarna förbättrar smaken men också för att det ger deras produkter en bättre konsistens, en längre hållbarhet och även att sockerarter är nödvändiga. Jag tycker bara det är konstiga anledningar till varför de innehåller socker. SMAKAR bättre? Ja vill man ha socker så kan man ta godis, det smakar bättre.

Dock så har Nutrilett lyssnat på kritiken och gjort några produkter med Stevia. Jag tycker fortfarande man ska äta riktig mat men vill man ha en ersättningsprodukt under fastedagarna och inte orkar laga mat till alla måltider så ska man leta efter denna bar eller de nya smoothiesarna med 30 % mindre socker.

Low_sugar_Blueberry_1_547x320px

Nutrilett Low sugar bar är speciellt framtagna för att minska sockerinnehållet i barerna. Genom att minska sockerinnehållet har de minskat mängden kalorier, samtidigt som barerna är fullvärdiga måltidsersättningar.

Näringsvärde  Low sugar bar :

  • 201 kalorier
  • 6,6 g fett
  • 2,5 socker
  • 19 g kolhydrater
  • 8,3 g fiber
  • 18 g protein

Som jag sa så tycker jag det är viktigt att äta riktig man men ska man ta och byta ut ett mål till måltidsersättning så var noga med att välja de med LITE Socker!

Här kommer  ett recept för er som vill ha riktig mat =)

Torsk och grönsaker i ugn, recept för 2 personer

Kalorier per portion: 210 kcal, Totalt 420 kcal för 2 personer

Tillagningstid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter

  • 1 röd paprika, urkärnad och skuren i klyftor = 30 kcal
  • 1 gul paprika, urkärnad och skuren i klyftor = 30 kcal
  • 1 rödlök, skalad och skivad= 38 kcal
  • 2 x 150g torskfiléer= 288 kcal
  • 100g körsbärstomater= 20 kcal
  • skal och saft av en ½ citron= 9 kcal
  • 1 msk färsk oregano eller timjan= 5 kcal
  • salt och peppar.

Totalt 210 kalorier per person. 2 personer 420 kalorier. 

Så här gör du: 
Värm ugnen till 200 ˚ C.  Placera hackad paprika och lök i en ugnssäker form.  Krydda med salt och peppar och stek i ugnen i 10 minuter.
2. Placera torskfiléerna ovanpå paprikan och löken, krydda med salt och peppar.   Skär tomaterna och lägg dem i formen. Pressa över citronsaft. Strö över örter och baka allt i ugnen i 8-10 minuter, tills torsken har precis fått en vit färg.