Eat Fast and Live Longer av Michael Mosley

Dokumentären ”Eat fast and live longer” som gjordes av Michael Mosley har gjort att periodisk fasta har ökat i popularitet lavinartat senaste halvåret. Dokumentären går först igenom olika typer av periodisk fasta och hur dessa kan påverka oss människor positivt. De flesta av dessa dieter kan dock vara svåra att genomföra under en längre tid. Så i slutet av dokumentären (framför allt sista 10 minuterna) testar Michael Mosley hypotesen att man kan få de positiva resultaten av att köra en halvfasta två dagar i veckan, resterande dagar äter man normalt. 5:2 dieten går alltså inte ut på att proppa i sig massa onyttigt de övriga dagarna.

SVT har visat Eat Fast and Live Longer

”Fasta är ett urgammalt sätt att må bättre, men fungerar det? Kan man låta bli att äta periodvis och på så sätt förlänga livet?

Vetenskapsreportern Michael Mosely bestämmer sig för att förändra sitt liv, men han vill inte späka sig dagligen och äta nyttigt jämt. Därför beger han sig till Amerika för att hitta ett annat sätt att bli smalare, må bättre och leva längre.

Han provar fasta dels själv och dels ur ett rent vetenskapligt perspektiv. Kan man äta vad som helst de flesta av veckans dagar bara man fastar regelbundet?”

– Beskrivning från SVT av dokumentären Eat, Fast and Live Longer.

Se dokumentären online

Har du inte hunnit se dokumentären är det inte för sent, klicka på länken nedan för att se dokumentären hos Daily Motion. Jag tycker att alla som har det minsta intresse av 5:2 dieten eller generellt av periodisk fasta bör se dokumentären.

Michael Mosley – Eat Fast and Live Longer

 Framtiden för 5:2 dieten

Det behövs definitivt mer forskning om 5:2 dieten, hur det påverkar människor sett under längre tid. En studie på Cambridge antyder att det kan minska risken för cancer,

Energy restriction and the prevention of breast cancer